rOndreis
Brazilië.com
Nederlandstalige service in Brazilië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Highlights Brazilië

Brazilië is een groot land en er is veel te zien. Veel verschillende dingen ook. Hieronder vind je een opsomming van een aantal Must-See's in Brazilië. Lukt dit niet allemaal in één reis, dan kun je ook keuzes maken en een ander deel bewaren voor een volgende rondreis. Vergeet niet dat Brazilië drie keer zo groot is als heel West-Europa en dat doe je normaal gesproken ook niet in één reis. Het is dus zaak om je rondreis zo slim mogelijk in elkaar te steken.
 
 
Highlights Brazilië Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is geweldige, wondermooie en bruisende stad. Rio heeft écht alles. Prachtige natuur met bergen tot in de zee, een tropisch regenwoud midden in de stad, geweldige stranden en ook nog een grote zoetwaterlagune midden in de stad. Een bruisend nachtleven met veel diversiteit, prachtige architectuur en vooral ook:L warme, open & gastvrije mensen. De stad heeft bovendien nogal wat bezienswaardigheden van wereldformaat: het gigantische Christusbeeld, de Suikerbroodberg en vele heerlijke zandstranden, waaronder de wereldberoende Copacabana en Ipanema. Rio de Janeiro verdient op zijn minst een paar dagen, maar beter nog een kleine week van jouw reis naar Brazilië
 
 
Highlights Brazilië Amazone

De Amazone

Een beetje avontuurlijke reiziger die naar Brazilië gaat wil ook naar het Amazone-gebied. De meest gebruikte toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus: het bruisende centrum van de regio. Bij Manaus is de beroemde ‘ontmoeting van de 2 rivieren’, waar de donkere Negro-rivier en de gelige Solimoesrivier (beide zijtakken van de Amazone) samenkomen, maar zich niet mengen.

In het Amazonegebied zelf reis je per boot en geldt: hoe kleiner de boot hoe beter. Een Jungle-lodge biedt het beste perspectief op het gebied en aangezien veel van de meest fascinerende dieren in het gebied nachtdieren zijn, is een nachtwandeling de beste manier om wilde dieren te bekijken. Gewapend met een sterke zak- of hoofdlamp kun je onder leiding van onze gidsen van dichtbij kijken naar onder meer vogelspinnen, boomkikkers, vleermuizen, stekelige ratten en slangen (waarvan de meeste niet-giftig).
 
 
Highlights Brazilië Watervallen van Iguazú

Salvador de Bahia

Een supersfeervolle stad in het noordoosten van Brazilië, met een rijke Portugese en Afrikaanse geschiedenis, een prachtig koloniaal centrum, heerlijk eten en muziek op alle hoeken van de straten. Ook rondom Bahia zijn prachtige highlights. Chapada Diamantina bijvoorbeeld op 400 kilometer: een landschap van vreemde en fantastische rotsformaties, een systeem van grotten met kristalheldere meren en ondergrondse rivieren.
 
 
Highlights Brazilië Watervallen van Iguaçú

Watervallen van Iguaçú

De Watervallen van Iguaçú (letterlijk: 'Groot Water') liggen op het drielandenpunt tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay in het regenwoud op een kleine 2 uur vliegen van Rio. Je kunt er komen vanuit het Argentijnse Puerto Iguazú of vanuit het grotere Foz do Iguaçu in Brazilië. De watervallen zijn spectaculair en je kunt ze vanuit 2 kanten bekijken, waar je dan ook 2 dagen voor kunt uittrekken. Je kunt ook een excursie boeken met een soort grote Zodiacboot die tot dichtbij de 'Garganta del Diablo' (keel van de duivel) komen: een spannende, leuke en natte trip!
 
 
Highlights Brazilië Pantanal

De Pantanal

De Pantanal's enorme moerasvlakte strekt zich uit langs de westelijke Braziliaanse grens met Paraguay en Bolivia en is beroemd om zijn enorm rijke flora en fauna. De open vlaktes met weide vergezichten zijn perfect om alligators, jaguars, anaconda's, slingerapen en gibbons te spotten. Om nog maar te zwijgen over de zwermen tropische vogels als toekans, papegaaien en ara's. Steden als Cuiaba, Campo Grande, en Corumba aan de Boliviaanse grens zijn plaatsen die perfect zijn als uitvalsbasis voor het verkennen van de Pantanal . Zorg wel dat je minimaal twee nachten neemt in lodges dieper in het park. Van daaruit zijn de kanotochten langs de Pantanal's kleine rivieren de beste manier om de dieren van dichtbij te zien.
 
 
Highlights Brazilië Ilha Grande

Ilha Grande

Ilha Grande is een klein eiland gelegen voor de kust van Angra Dos Reis, ongeveer 150 kilometer onder Rio de Janeiro. Het eiland is helemaal tropisch groen en heeft heerlijke, vrijwel uitgestorven zandstranden. Geen wegen met taxi's, geen geldautomaten en nauwelijks internet: een idyllische vakantie!

Je wordt doorgaans door mensen van onze accommodatie op het eiland afgehaald en met een boot naar het eiland gebracht. Het is een klein uur varen vanuit Angra Dos Reis. Op het eiland doe je elke dag wat anders en ga je naar andere stranden om te zonnen, snorkelen, duiken of vissen.
 
 
Highlights Brazilië Fernando do Noronha

Fernando do Noronha

Met zijn kristalheldere water, rijke onderwaterleven en spectaculaire tropische landschap, is deze archipel een van de mooiste plekken in Brazilië. Er zijn volgens een toonaangevende gids in Brazilië vier 5-sterrenstranden in het hele land en drie ervan zijn hier.

Geef jezelf voldoende tijd op Noronha: een van Brazilië's top 'eco' bestemmingen. Het is een waanzinnige plek om zowel dingen te doen in het water (duiken, surfen, snorkelen) als op het land (wandelen, paardrijden).

Fernando do Noronha is niet goedkoop, maar gegarandeerd het hoogtepunt van jouw reis naar Brazilië.
 


 
Rio de Janeiro

is als een spel, dat je pas wint als je je erin onderdompelt

Highlights Brazilië Rio de Janeiro Highlights Brazilië Rio de Janeiro
Amazone

een beetje avontuurlijk aangelegd? Het Amazone-gebied is een must!

Highlights Brazilië Amazone Highlights Brazilië Amazone
Salvador de Bahia

Portugese en Afrikaanse invloed en een prachtig koloniaal centrum

Highlights Brazilië Salvador de Bahia Highlights Brazilië Salvador de Bahia
Chapada Diamantina

vreemde rotsformaties, grotten met kristalheldere meren en rivieren

Highlights Brazilië Chapada Diamantina Highlights Brazilië Chapada Diamantina
Watervallen van Iguaçú

in het regenwoud op een kleine 2 uur vliegen van Rio de Janeiro

Highlights Brazilië Watervallen van Iguaçú Highlights Brazilië Watervallen van Iguaçú
Pantanal

perfect om alligators, jaguars, anaconda's en slingerapen te spotten

Highlights Brazilië Pantanal Highlights Brazilië Pantanal
Ilha Grande

tropisch groen en heerlijke, vrijwel uitgestorven zandstranden

Highlights Brazilië Ilha Grande Highlights Brazilië Ilha Grande
Fernando do Noronha

dolfijnen, haaien, roggen, zee- schildpadden, baracuda's, murenen

Highlights Brazilië Fernando do Noronha Highlights Brazilië Fernando do Noronha
Highlights Brazilië
 
 

Highlights Brazilië

Hoogtepunten- Specials- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- Strandvakantie- Bezienswaardigheden- Stranden- Recife