rOndreis
Brazilië.com
Nederlandstalige service in Brazilië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Andere interessante plaatsen in Brazilië

Uiteraard zijn niet alleen genoemde highlights van Brazilië het bezoeken waard. Er is veel meer in dit oneindig grote land, wat de moeite meer dan waard is. Hieronder vind je dan ook naast de highlights nog een aantal interessante grote plaatsen in Brazilië. Graag adviseren wij jou bij het samenstellen van je eigen rondreis over wat kleinere plaatsen en relatief onontdekte plekjes die het beste passen in de reis die je zelf gaat maken.
 
 
Interessante plaatsen Brazilië Olinda

Olinda

Lege stranden en charmante koloniale architectuur. Bijna niemand kent het noordoosten van Brazilië. Dit is jammer, of misschien juist wel goed.
Het schilderachtige stadje Olinda ligt in een heuvelachtig tropisch landschap vlakbij de miljoenenstad Recife in het Noord-oosten van Brazilië. Uit een woud van palmen en andere tropische bomen steken allemaal kerken en kapelletjes uit vervlogen tijden: Olinda heeft er ruim dertig uit de 16e eeuw. De smalle geplaveide straatjes voeren je langs kleurrijke huizen en romantische, met bloemen en struiken begroeide tuinmuren. Geen wonder dat het centrum van Olinda sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst staat.
 
 
Interessante plaatsen Brazilië São Paulo

São Paulo

Grijs, druk, verwarrend, chaotisch. Maar ook: uitdagend, onvergelijkbaar, divers, mysterieus, charmant, avantgarde. Al deze woorden beschrijven São Paulo. Strategisch gelegen met een strand aan de ene kant en de groene bergen aan de andere kant, biedt São Paulo van alles. São Paulo heeft ook een verhaal te vertellen: van inheemse wortels, de aanwezigheid van het onderwijs, het stadium van onafhankelijkheid, de macht van de koffie-plant, de invloed van immigranten, de periode van de industrialisatie en de transformatie van een klein dorp naar een ​​felbegeerde metropool.
 
 
Interessante plaatsen Brazilië Recife

Recife

Recife is de 4e stad van Brazilië en trekt steeds meer reizigers aan met zijn stranden, kunst en entertainment, cultureel erfgoed en uitstapjes naar Olinda. Beschermd door het rif voor de kust, waaraan de stad zijn naam ontleent, is Recife opgebouwd rond een aantal inhammen, kanalen en bruggen. Hierdoor wordt Recife ook wel het 'Venetië van Brazilië' genoemd. Recife biedt leuke stadswandelingen, prachtige stranden en een levendige kunst en cultuur. Naast het bekende carnaval in februari / maart kent de stad ook een ander carnaval in oktober: Recifolia.
 
 
Interessante plaatsen Brazilië Ouro Preto

Ouro Preto

Op het hoogtepunt van de goud- en diamantkoorts in het midden van de 18e eeuw was Ouro Preto (Zwart Goud) de rijkste stad in Zuid-Amerika en de hoofdstad van de staat Minas Gerais. Toen de mijnen uitgeput raakten werd de hoofdstad verplaatst naar Belo Horizonte en viel Ouro Preto in een diepe slaap. Vandaag de dag is het een juweel van koloniale architectuur en een universiteitsstad, die niet volledig overspoeld wordt door toeristen.
Ouro Preto, dat ook op de Werelderfggoedlijst staat, biedt een prachtige blik in het verleden en is makkelijk bereikbaar vanuit Belo Horizonte of bezoek je bijvoorbeeld met je huurauto vanuit Rio op weg naar Belo Horizonte.
 
 
Interessante plaatsen Brazilië Paraty

Paraty

Paraty is zo'n klein plaatsje dat je er onmogelijk kunt verdwalen: maar dat betekent niet dat er niets te doen is! Gelegen aan de kust tussen de metropolen São Paulo en Rio de Janeiro is Paraty leuk voor elk type reiziger. Je kunt er niet genoeg krijgen van de historische activiteiten, kleurrijke koloniale gebouwen, prachtige stranden, avontuurlijke sporten, uitstekende winkelmogelijkheden en ouderwetse charme die in eeuwen niet is veranderd.
 
 

Andere highlights in Brazilië

Voor meer highlights in Brazilië of nog meer specifieke informatie over de plaatsen en speciale plekjes in dit uitgestrekte land, kun je kijken op de website van LAS.

Je vind er alle informatie die je nodig hebt om te inventariseren wat je allemaal wilt opnemen in je eigen rondreis en kunt altijd contact opnemen voor advies en een reisvoorstel op maat.
 
 
Olinda

het centrum van Olinda staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst

Plaatsen in Brazilië: Olinda Plaatsen in Brazilië: Olinda
São Paulo

werkt zodat de rest van Brazilië kan spelen, aldus de Paulistanos.

Plaatsen in Brazilië: São Paulo Plaatsen in Brazilië: São Paulo
Recife

wordt ook wel het 'Venetië van Brazilië' genoemd

Plaatsen in Brazilië: Recife Plaatsen in Brazilië: Recife
Ouro Preto

koloniale architectuur en niet volledig overspoeld door toeristen

Plaatsen in Brazilië: Ouro Preto Plaatsen in Brazilië: Ouro Preto
Paraty

aan de kust tussen de metropolen São Paulo en Rio de Janeiro

Plaatsen in Brazilië: Paraty Plaatsen in Brazilië: Paraty
Plaatsen in Brazilië
 
 

Plaatsen Brazilië

Hotels- Amazone- Luxe reis- Huwelijksreis- Parati- Honeymoon- Individuele rondreis- Pantanal- Last Minute- Strand- Vakantie