Rondreis Brazilië Compleet | Rondreizen Brazilië
rOndreis
Brazilië.com
Nederlandstalige service in Brazilië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€2.765,-
Rondreis Brazilië Compleet

Rondreis Brazilië Compleet

Tijdens deze 19-daagse rondreis door Brazilië bezoek je de hoogtepunten van dit fascinerende land. Jouw reis start in de bijzondere stad Rio de Janeiro, waar je o.a. een bezoek brengt aan de koloniale wijk Santa Teresa en de Corcovado berg met het wereldberoemde Christusbeeld.Je vliegt van het bruisende Rio naar de bulderende watervallen van Foz do Iguaçu. Tijdens de excursies leer je de Braziliaanse en de Argentijnse kant van de watervallen kennen.
Dan is het tijd om te genieten van de bijzondere flora en fauna van de Pantanal. Te voet, ter paard of per jeep, je wordt op verkenning meegnomen door de gids in dit mooie moerasgebied.
Vervolgens gaat de reis naar Amazone, waar je in een jungle lodge slaapt en allerlei spannende excursies doet. Terug naar de bewoonde wereld: Je vliegt naar de swingende stad Salvador en sluit de rondreis Brazilië af met een ontspannen verblijf op het idyllische eilandje Tinharé (Morro de São Paulo).

 
 

Dagprogramma Rondreis Brazilië Compleet

Dag 1 - Aankomst Rio de Janeiro
Bij aankomst op de luchthaven van Rio de Janeiro word je welkom geheten en naar je hotel in de stad gebracht. Je ontvangt een uitgebreid informatiepakket waarin alle geboekte informatie nog eens overzichtelijk staat. Het verblijf de komende nachten is in een comfortabel hotel op ongeveer 5 minuten lopen van de wereldberoemde Copacabana. Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 2 - Excursie Santa Teresa & Corcovado, Rio de Janeiro
Je wordt opgehaald bij het hotel door de Engelstalige gids, die je meeneemt naar de Corcovado berg, met het bekende Christusbeeld. Vanaf de Corcovado berg heb je een geweldig uitzicht over Rio de Janeiro. De tour gaat vervolgens per jeep naar de koloniale wijk Santa Teresa. Einde middag ben je weer terug in je hotel. Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Rondreis Brazilië Compleet Rio de JaneiroDag 3 -Rio de Janeiro
Vrije dag in Rio de Janeiro. Tip: Tijdens je verblijf in Rio mag een bezoekje aan het Suikerbrood niet ontbreken. De berg heeft zijn naam te danken aan de indiaanse naam Pau-nh-Acuqua (hoge spitste afgelegen berg) waarvan de Portugezen destijds het gelijkluidende Pão de Açúcar (suikerbrood) maakten, vanwege de vorm van de berg. Tijdens deze tour heb je een geweldig panorama over de stad. Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 4 - Foz do Iguaçu
Transfer naar Rio airport, waar je op de vlucht naar Iguaçú stapt. Iguaçú betekent "groot water" en wanneer je bij de watervallen bent begrijp je waarom. De watervallen leveren een fantastisch uitzicht en oorverdovend schouwspel op. Vanaf de luchthaven word je naar het hotel gebracht. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 5 - Excursie Braziliaanse kant van de watervallen, Foz do Iguaçu
Vandaag ga je op excursie naar de Braziliaanse kant van de watervallen: Bij de ingang van het park brengen bussen je tot aan de watervallen. Vanaf dat punt kun je over verschillende paden lopen, door de jungle en loop je langs de watervallen. Vanaf hier kun je de watervallen aan de Argentijnse kant prachtig zien. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 6 - Excursie Argentijnse kant van de watervallen & Gran Aventura
Vandaag ga je de andere kant van de watervallen bezoeken, de Argentijnse: Met een treintje kom je het park binnen, waarna je vervolgens via loopbruggen uitkomt bij het grootste spektakel: La Garganta del Diablo, het 'Keelgat van de Duivel'. De aansluitende tour 'Gran Aventura' neemt je eerst mee met een truck door de jungle, om vervolgens per speedboot een spectaculaire bootocht te maken langs de watervallen. Neem droge kleren mee! Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 7 - Excursie Pantanal 4 dagen/ 3 nachten, Pantanal
Vroege transfer naar de luchthaven van Iguaçú. Vlucht naar Cuiabá, waar je wordt opgewacht door onze medewerkers om vervolgens naar de Pantanal te reizen. 's Middags word je welkom geheten en is er een korte rondleiding door de pousada. Tijdens je verblijf in de Pantanal zul je genieten van de geweldige natuur en daarnaast veel dieren spotten. In de middag staat er een spannende kanotocht op het programma. Tijdens de tocht zul je wellicht al krokodillen spotten! Overnachting op basis van volpension.

Dag 8 - Excursie Pantanal 4 dagen/ 3 nachten, Pantanal
Vroeg op om de vogels te zien uitvliegen! Vandaag staat een wandeling of paardrijdtocht op het programma, waarbij je samen met de gids op zoek gaat naar capibara's en andere wilde dieren. 's Middags ga je per gemotoriseerde kano varen over één van de vele rivieren door de Pantanal. Indien gewenst kun je tijdens deze tocht ook piranha vissen. Overnachting op basis van volpension.

Dag 9 - Excursie Pantanal 4 dagen/ 3 nachten, Pantanal
Vandaag staat er een excursie per boot of te paard op het programma. Na de lunch ga je op safari langs de Transpantaneiraweg en zijn onderweg veel wilde dieren te spotten. Natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden om de dieren van dichtbij te zien en foto's te maken. Overnachting op basis van volpension.

Dag 10 - Vlucht naar Manaus
Je wordt naar de luchthaven van Cuiabá gebracht en vliegt vandaag naar de volgende bestemming; Manaus. Bij aankomst in Manaus word je naar het hotel gebracht. Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Rondreis Brazilië AmazoneDag 11 - Excursie Amazone 4 dagen/ 3 nachten, Amazone
Transfer vanaf het hotel naar de Jungle Lodge. Onderweg kom je langs de 'Meeting of the Waters' (waar twee rivieren samenkomen). In de lodge word je welkom geheten, waarna je wat tijd hebt om te relaxen. De kamers in de lodge zijn eenvoudig, maar met eigen douche en toilet. Er is geen warm water aanwezig en 's avonds wordt de logde sfeervol verlicht door olielampen. Na het diner ga je met de gids de jungle in, op zoek naar kaaimannen. Overnachting op basis van volpension

Dag 12 - Excursie Amazone 4 dagen/ 3 nachten, Amazone
In de ochtend kun je nog een wandeling maken. Bij zonsopgang zijn de dieren vaak erg actief dus grote kans om wat dieren tegen te komen. Na het ontbijt neemt de gids je mee op ontdekkingstocht door de jungle. De ervaren gids vertelt je over de planten en dieren die in dit gebied voorkomen. Hopelijk zul je wat toekans, papagaaien en ara's spotten tijdens de wandeling. De rest van de middag is vrij te besteden; relaxen in een hangmat met als achtergrondmuziek de geluiden uit de jungle. Overnachting op basis van volpension.

Dag 13 - Excursie Amazone 4 dagen/ 3 nachten, Amazone
Vandaag ga je op zoek naar tropische vogels in dit gebied. Mogelijk spot je onderweg ook de roze rivierdolfijn die in de Amazone rivier zwemt. Aan het begin van de avond kun je op piranha's en zeewolven vissen. Ook is een bezoek aan een lokale indianen stam onderdeel van het programma. Overnachting op basis van volpension.

Dag 14 - Vlucht naar Salvador
Vandaag weer vroeg op, je wordt naar de airport van Manaus gebracht en vliegt naar het gezellige Salvador. Bij aankomst in Salvador word je opgewacht door onze medewerkers en naar het hotel gebracht. Salvador is vooral bekend om de folkloristische en culturele 'erfenis'. De Afrikaanse cultuur is hier zo sterk geworteld tijdens de slavernij, dat Salvador ook wel de Afrikaanse ziel van Brazilië genoemd wordt. Overal lopen zwarte vrouwen in witte rokken, hoor je drumbands, die Braziliaanse en Afrikaanse ritmes combineren. Zelfs als je je ogen sluit, weet je nog dat je in Bahia bent: overal hangt de heerlijke geur van dende, de Afrikaanse palm-olie. Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 15 - Salvador
Dag vrij te besteden in Salvador. Salvador ligt aan de baai Todos Os Santos en bestaat uit de bovenstad (Cidade Alta) en de benedenstad (Cidade Baixa). De bovenstad is het historische centrum van de stad. Hier ligt ook de gezellige wijk Pelourinho, waar altijd wat leuks te doen is. In de steile straatjes zie je veel 17e eeuwse kerken en huizen, die een bezoek waard zijn. Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 16 - Tinharé (Morro de São Paulo)
Tijd om te relaxen aan het einde van je reis door Brazilië! Transfer vanaf het hotel in Salvador naar de haven, waar je op de catamaran naar het prachtige eilandje Tinharé vaart. Bij aankomst kun je gemakkelijk op eigen gelegenheid naar het hotel. Morro de São Paulo is een idyllisch vissersdorpje met prachtige stranden, een tropische omgeving en talloze vogelsoorten. Er rijden geen auto's en het is er heerlijk rustig is. Met de palmbomen en fijn wit zand op de eindeloze palmenstranden maakt het je verblijf een droom! Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 17 & 18 - Tinharé (Morro de São Paulo)
Deze dagen zijn vrij te besteden op Morro de São Paulo om te relaxen aan het strand. Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 19 - Vlucht naar Amsterdam
Je vaart vandaag terug naar vaste land, waar een transfer al voor je klaar staat om naar Salvador airport te gaan. Vlucht naar huis, aankomst volgende dag.
 
 

Prijzen Rondreis Brazilië Compleet

• Vanaf €Vanaf € 3.155,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Middenklasse hotels

De rondreis Brazilië Compleet is inclusief:
- Binnenlandse vluchten
- Overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt
- Excursie Santa Teresa & Corcovado
- Excursie Braziliaanse zijde Iguaçú
- Excursie Argentijnse zijde Iguaçú
- Excursiepakket Pantanal incl. transfers, excursies volgens programma, overnachtingen op basis van volpension
- Excursiepakket Amazone incl. transfers, excursies volgens programma, overnachtingen op basis van volpension
- Tickets catamaran Salvador - Tinharé - Salvador
- Engelstalige gids bij de excursies
- Informatie, brochures, vouchers
- Nederlands aanspreekpunt tijdens de reis

De rondreis Brazilië Compleet is exclusief:
- Intercontinentale vluchten
- Optionele excursies
- Entree Foz de Iguaçú
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Overige maaltijden en drankjes
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Rio de Janeiro

ontdek de mooie wijk Santa Teresa en spring op de laatste tram in Rio

Rondreis Brazilië Compleet Santa Teresa Rondreis Brazilië Compleet Santa Teresa
Iguaçu: Gran Aventura

met een Zodiac tot bijna in het 'Keelgat van de Duivel'

Rondreis Brazilië Compleet Gran Aventura Rondreis Brazilië Compleet Gran Aventura
De Pantanal

beroemd om zijn enorm rijke flora en fauna

Rondreis Brazilië Compleet Pantanal Rondreis Brazilië Compleet Pantanal
De Pantanal

safari langs de Transpantaneira en onderweg veel wilde dieren spotten

Rondreis Brazilië Compleet Transpantaneira Rondreis Brazilië Compleet Transpantaneira
Manaus

bruisende centrum van de regio en toegangspoort tot Amazone-gebied

Rondreis Brazilië Compleet Manaus Rondreis Brazilië Compleet Manaus
Manaus: Amazone-gebied

met de beroemde ‘Meeting of the Waters’

Rondreis Brazilië Compleet Meeting of the Waters Rondreis Brazilië Compleet Meeting of the Waters
Amazone

een Jungle-lodge biedt het beste perspectief op het gebied

Rondreis Brazilië Compleet Amazone Rondreis Brazilië Compleet Amazone
Salvador de Bahia

met de prachtige koloniale wijk Pelourinho

Rondreis Brazilië Compleet Salvador de Bahia Rondreis Brazilië Compleet Salvador de Bahia
Morro de São Paulo

één van de beste voorbeelden van Brazilië's veelzijdigheid

Rondreis Brazilië Compleet Morro de São Paulo Rondreis Brazilië Compleet Morro de São Paulo
Rondreis Brazilië Compleet
 
 

Volg ons op Facebook

Klik hier voor onverwachte tips
of nieuwsfeiten over Brazilië of
een ander Latijns-Amerikaans land:


 
 

Rondreizen Brazilie Amazone

Sao Paulo- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Strand- Honeymoon- Waterval- Individuele rondreis- Aanbieding- Strandvakantie- Trekking- Vakantie