Rondreis Brazilië Stad, Jungle & Strand | Rondreizen Brazilië
rOndreis
Brazilië.com
Nederlandstalige service in Brazilië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€1.975,-
Rondreis Brazilië Stad, Jungle & Strand

Rondreis Brazilië Stad, Jungle & Strand

Rondreis van 2 weken vol hoogtepunten, die in bruisend Rio de Janeiro begint. Je leert de stad kennen door onder meer een Jeep-excursie naar het Christusbeeld en Santa Teresa. Daarna vlieg je naar Manaus en breng je de dagen door in een kleinschalige lodge midden in de natuur van de Amazone. Er staan een leuke activiteiten op het programma waardoor je optimaal geniet van de prachtige jungle. Vervolgens vlieg je naar de exotische stad Salvador: veel te zien, heerlijk eten en een gezellige sfeer. De laatste dagen van deze rondreis breng je door in een bungalow aan een verlaten strand. Een prachtige reis, waar alles in zit!
 
 

Dagprogramma Rondreis Brazilië Stad, Jungle & Strand

Dag 1 - Aankomst Rio de Janeiro
Één van onze medewerkers staat bij aankomst op de airport van Rio de Janeiro klaar om je naar het hotel te brengen. Je ontvangt een uitgebreid informatiepakket voor jouw reis door Brazilië en overnacht op basis van logies/ ontbijt.

Dag 2 - Jeep-excursie Corcovado & Santa Teresa
Na je ontbijt komt de gids je halen voor een excursie per jeep naar de Corcovado met het wereldberoemde Christusbeeld. Vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht over de stad! Je brengt tevens een bezoek aan de koloniale wijk Santa Teresa. Eind van de middag word je weer bij je hotel afgezet. Je overnacht weer in Rio de Janeiro.

Rondreis Brazilië Stad, Jungle & Strand SuikerbroodDag 3 - Suikerbrood, Rio
Vandaag bezoek je de suikerbroodberg. Deze tour levert het mooiste en meest uitgebreide panorama van Rio op. Voorafgaand breng je met de gids een bezoek aan een aantal hoogtepunten van de stad. Vervolgens ga je met de kabelbaan naar het Suikerbrood en kun je genieten van het waanzinnige uitzicht over de stad. Eind van de dag word je weer bij je hotel afgezet.

Dag 4 - Manaus
Transfer vanaf je hotel naar de luchthaven. Je verlaat de drukte van de stad en vliegt naar Manaus, de hoofdstad van de provincie Amazonas. Bij aankomst in Manaus staat de transfer klaar en word je naar je hotel gebracht.

Dag 5 - Amazone
Vandaag word je rond de klok van 8 uur opgehaald en begint het 4 daagse avontuur. Je reist vandaag via Meeting of the Waters (waar twee rivieren samenkomen) naar de Jungle Lodge. Wanneer er genoeg tijd is maak je een korte stop bij de reusachtige Victoria Regia waterlelies. Met wat gelukt laten de nieuwsgierige rivierdolfijnen zich ook nog zien. Aankomst in de lodge waar de lunch geserveerd wordt. Je krijgt tevens een korte rondleiding waarna er tijd is om wat te relaxen.
In de namiddag ga je per gemotoriseerde kano op pad en opzoek naar kaaimannen die op de oevers van de rivier liggen. Ook is er een grote kans dat je tropische vogels, apen, luiaards en leguanen tegenkomt. Overnachting is op basis van volpension.

Dag 6 - Amazone
Vandaag zeer vroeg op! Bij zonsopgang zijn de dieren vaak erg actief dus je zult er ongetwijfeld een aantal tegenkomen. Je keert weer terug naar de lodge waar je kunt genieten van een lekker vers ontbijt. Vervolgens ga je met de gids op ontdekkingstocht door de jungle. De ervaren gids zal je vertellen over de planten en dieren die in dit gebied voorkomen. Met wat geluk laten de toekans, papagaaien en ara's zich zien. De rest van de middag is vrij te besteden; lekker luieren in een hangmat met als achtergrondmuziek de geluiden uit de jungle. Er is tevens een mogelijkheid om een hengeltje uit te slaan en te vissen op piranha's.

Rondreis Brazilië Torres del PaineDag 7 - Amazone
Vandaag bezoek je een lokale stam en leer je alles over de gewoontes en gebruiken. Je bezoekt tevens een cassave plantage. De overnachting is wederom op basis van volpension.

Dag 8 - Vlucht naar Salvador
Vroeg op, want je gaat de vogels zien uitvliegen! Na het ontbijt word je per transfer naar de luchthaven van Manaus gebracht. Je vliegt vandaag naar de fascinerende en exotische stad Salvador. Aankomst in Salvador en transfer naar je hotel. De Afrikaanse 'soul' is hier nog altijd te voelen (80 % is Afro-Braziliaans) en de keuken is voortreffelijk. De straten met hobbelige stenen zijn gezellig, op elke hoek van de straat hoort u muziek of zijn capoeira-dansers actief en wie geluk heeft valt midden in één van de vele festivals die in Salvador gehouden worden. Je overnacht in een sfeervolle pousada in de wijk Pelourinho.

Dag 9 - Dag in Salvador
Vandaag is vrij te besteden. Een aanrader is om de schoenertocht door de baai ‘Todos Os Santos’ te maken.

Dag 10 - Omgeving van Salvador: Itacimirim
Na je ontbijt halen wij je op en brengen je naar Itacimirim, een klein plaatsje gelegen vlakbij Praia do Forte. Praia do Forte is bekend om het ‘schildpaddenproject’ TAMAR en zeker een bezoekje waard. Hier verblijf je 2 dagen in een bungalow aan het hagelwitte zandstrand. In de omgeving kun je fietsen huren of surflessen nemen. Je overnacht in Itacimirim.

Dag 11 & 12- relaxen in Itacimirim
Vrije dagen om zelf in te plannen. Je overnacht in Itacimirim.

Dag 13 - Dag in Salvador
We halen je op bij je hotel en brengen je terug naar het sfeervolle Salvador voor je laatste avond in Brazilië… voorlopig!

Dag 14 - Einde rondreis
Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Amsterdam of je volgende bestemming.
 
 

Prijzen Rondreis Stad, Jungle & Strand

• Vanaf € 2.199,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Middenklasse hotels

De rondreis Brazilië Stad, Jungle & Strand is inclusief:
- Aankomst- en vertrek transfers genoemd in programma.
- Overnachtingen in gemiddeld 3 á 4* hotels, pousadas & lodges met ontbijt.
- Volpension in Amazone
- Binnenlandse vluchten
- Beschreven excursies met Engelstalige gids
- Nederlandstalige service tijdens de reis

De rondreis Brazilië Stad, Jungle & Strand is exclusief:
- Intercontinentale vluchten
- Optionele excursies
- Persoonlijke uitgaven
- Overige maaltijden en drankjes
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Rio de Janeiro

Corcovado met het Christusbeeld, Suikerbrood en talloze stranden

Rondreis Brazilië Rio de Janeiro Rondreis Brazilië Rio de Janeiro
Copacabana

het beroemdste strand ter wereld...

Rondreis Brazilië Copacabana Rondreis Brazilië Copacabana
De Amazone

reusachtige waterstroom die zijn weg zoekt door het Amazonebekken

Rondreis Brazilië Amazone Rondreis Brazilië Amazone
Manaus

de toegangspoort tot het Amazone-gebied

Rondreis Brazilië Manaus Rondreis Brazilië Manaus
Salvador de Bahia

een prachtig oud koloniaal gedeelte: Pelourinho

Rondreis Brazilië Salvador de Bahia Rondreis Brazilië Salvador de Bahia
Salvador de Bahia

bekend om de keuken, muziek en architectuur

Rondreis Brazilië Salvador Rondreis Brazilië Salvador
Omgeving van Salvador

heerlijke stranden bij Itacimirim

Rondreis Brazilië Salvador de Bahia Rondreis Brazilië Salvador de Bahia
Itacimirim

parallel aan de stranden liggen diverse zoetwatermeertjes

Rondreis Brazilië Itacimirim Rondreis Brazilië Itacimirim
Rondreis Brazilië Stad, Jungle & Strand
 
 

Volg ons op Facebook

Klik hier voor onverwachte tips
of nieuwsfeiten over Brazilië of
een ander Latijns-Amerikaans land:


 
 

Rondreizen Brazilië Stranden

Hotels- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Regenwoud- Individuele rondreis- Recife- Last Minute- Trekking- Vakantie